Pirates of de Banne

De buurtkinderen van speeltuin De Zeeslag aan het Parlevinkerpad in Amsterdam-Noord kon het niet snel genoeg gaan. Tijdens de installatie van het speelschip werden wij en de medewerkers van Stichting SPIN al van alle kanten met vragen bestookt. Waarvan de meest voorkomende toch echt was "Wanneer is hij af en mogen wij er op spelen? ".  Zij hadden natuurlijk allang de tekening van het nieuwe speelschip gezien die op verschillende plekken in de speeltuin opgehangen was en keken er echt naar uit.

Donderdag 6 februari was het dan zover. Hun nieuwe speelschip werd heel toepasselijk officiëel geopend door twee zeerovers. Willem Paquay, wethouder van Amsterdam Noord en Chris de Wild Propitius, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting SPIN, hadden zich speciaal voor deze gelegenheid verkleed en geschminkt als piraat net zoals een deel van de kinderen. Na de doop van het schip, met kinderchampagne natuurlijk, mochten de kinderen het schip vol overgave enteren en werden de verschillende spelelementen enthousiast door ze uitgeprobeerd. 

Het nieuwe speelschip is een combinatiespeeltoestel gemaakt van aluminium en gerecycled kunststof. Er zitten verschillende in- en uitgangen, speelwaarden en moeilijkheidsniveaus in. Stichting SPIN besloot, om onderhoudstechnische redenen, de oude houten speelboot te verwijderen en te vervangen door een onderhoudsvriendelijk speeltoestel. De medewerkers van de speeltuinvereniging hebben we meerdere ontwerpen van het speelschip voorgelegd. Door andere panelen, klim-, glij- of draaitoestellen in het ontwerp op te nemen is het gedeelte achter de voorboeg en de kajuit gemakkelijk aan te passen. 

Het was een hele gezellige middag met spel, schmink en heel veel plezier en ja de kinderchampagne vloeide rijkelijk.  Medewerkers van Stichting SPIN hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme. Het was een heerlijk project om samen te doen.

Bekijk ook de videos die direct na de opening gemaakt zijn.

Ontwerp: 

Samson Urban Elements BV in samenwerking met Landscape Structures Inc.

Opdrachtgever: 

Stichting Spin - Amsterdam

Uitvoering: 

Samson Urban Elements BV