Vrije overspanning bij Samson boomroosters

Een reden om een boomrooster toe te passen is het weghalen van druk op de wortels van een boom. De belasting van bijvoorbeeld vrachtverkeer, dient door het boomrooster naar de buitenzijde te worden verlegd. Samson boomroosters hebben een geavanceerde ribbenstructuur en koppeling aan de onderzijde die dit mogelijk maakt. Fundatie is daarom alleen aan de buitenzijde noodzakelijk. Kortom ruimte voor de boom.

 

Deze structuur is resultaat van 35 jaar ervaring en de laatste jaren doorontwikkeld tot onze nieuwe 2.0 serie. Het resultaat zijn boomroosters die een optimale overspanning hebben en geen traditionele draagconstructie meer nodig hebben. 50kN wiellast is nu de standaard.

Afbeelding: Boomrooster Rondello 200 x 200 cm met draagkader, gefundeerd op betonbanden 20 x 10 cm. Er is geen verdere ondersteuning noodzakelijk. De wiellast bedraagt 50 kN. In het vlak tussen de betonbanden (180 x 180 cm) is geen fundatie.

 

 

 

 

 Afbeelding: Boomrooster Rondello 200 x 200 cm met Stabilo draagkader, steunt af op een stabiele grondlaag op 35cm diepte. Een wiellast van 50 kN. In het vlak tussen de wanden van de Stabilo (199 x 199 cm) is  geen fundatie.