Over ons

 

Het familie bedrijf Samson Urban Elements bestaat al meer dan een eeuw. Opgericht in 1912 staat het sindsdien voor kwaliteit en functionaliteit. Sinds 1982 horen hiertoe hoogwaardige elementen voor de inrichting van de openbare ruimte. De ontwikkeling van de publieke leefruimte speelt een uitermate belangrijke rol in hoe mensen hun omgeving ervaren. In zowel functioneel als esthetisch opzicht leveren wij hier een grote bijdrage aan.  Wij onderscheiden ons door een oog voor detail, design en innovatie.

Wij hebben onze producten opgedeeld in verschillende werelden. Dat zijn de World of Urban Furniture en Urban Trees. Bij Urban Furniture wordt meubilair voor de inrichting van de openbare- en semi openbare ruimte en tevens voor park en straatverlichting getoond. In Urban Trees vindt u producten voor boombescherming en bijzondere boom- en plantenbakken. 

Binnen al deze werelden vertegenwoordigen wij diverse toonaangevende internationale merken, die worden aangevuld met onze eigen regionaal geproduceerde ontwerpen. Daarmee bieden wij u ook de mogelijkheid uw specifieke wensen en behoeftes kenbaar te maken en maatwerk te leveren. U kunt informatie over onze producten vinden op deze website. Mocht u advies nodig hebben over materialen, kleuren, afwerkingen of de voorbereiding en toepassing van onze producten dan kunt u bij ons terecht. Wij staan altijd voor u klaar om u advies te geven of u te begeleiden bij uw project. En u bent altijd meer dan welkom om bij ons langs te komen en een klein deel van de collectie, die wordt getoond in onze stijlkamer, te bekijken en uit te proberen. Wij presenteren hier diverse stijlen, kleuren en materialen uit de productgroepen meubilair en boombescherming.  

Daarbij vinden wij het belangrijk om meer dan een esthetische en functionele bijdrage te leveren aan onze leefomgeving. Voor ons is de waarde van groen van groot belang. Al vele jaren zijn wij daarom FSC® C017009 gecertificeerd. Hiermee ondersteunen wij het verantwoord beheer van bossen wereldwijd. Samson Urban Elements B.V. is door SGS gecertificeerd voor de levering van FSC gecertificeerde producten/straatmeubilair onder nummer SGSCH-COC-000061.